SE*Huldrelandets norska skogkatter
Hem Om 0ss Kontakt Om Esmeralda Kattungar Om huldran Tips och länkar

 

Vi har kattungar!

I februari var Esmeralda på date hos Micko, en snäll och fin kille som hon gillade ända från början. De pussades vänligt och slickade varandra, och han väntade tålmodigt medan hon sakta lät honom närma sig allt mer. Resultatet blev ALVKULLEN. Två fina, stora, friska killar med alviska namn ur Tolkiens värld föddes den 16 april, precis före påsk, och de växer och utvecklas i en hisnande fart. Och Esmeralda är en så fin mamma! Det är riktigt rörande att se hur kärleksfullt, ömt och självuppoffrande hon vårdar sina små.

Varken Micko eller Esmeralda har fått några ungar tidigare. De alviska små underverken är både sin mammas, sin pappas och SE*Huldrelandets allra första ungar, så det är fantastiskt roligt och spännande att de har kommit till världen!

Foto av Eva Bucksch Bjorksund's Adrian

Mamma:

SE*Dear John's Addie Loggins (Esmeralda)
Född 2017-03-22
Färg: NFO a 24 (blåspotted)
Stamtavla

Pappa:

SE*Björksund's Adrian (Micko)
Född 2014-03-01
Färg: NFO n 09 22 (bruntabby med vitt)
Stamtavla

Barn:

Namn Kön Färg Födelsedatum Status
Legolas Hane NFO a (blå) 16 april 2019 Tingad
Glorfindel Hane NFO n 22 (bruntabby) 16 april 2019 Tingad

Båda ungarna är väldigt sociala och tillgivna. Jag har gett dem mycket positiv kontakt ända från början, och från fyra veckors ålder har de också fått ta emot många besök för att vänja sig vid olika människor (Kvinnor och män, vuxna och barn). Att Esmeralda tycker att det är så roligt när det kommer folk påverkar förstås ungarnas attityd - ofta springer de med henne fram och möter gästerna i dörren.

Båda de små underverken sover i min säng på natten, och varje gång jag kommer hem kommer de rusande till hallen med ivriga skutt för att välkomna mig, gosar och spinner och klättrar upp i mitt knä. Legolas är orädd, framåt och mer intensiv till sättet, en liten äventyrare som vill se och utforska allt. Han är redan väldigt bra på att hantera nya främmande miljöer. Glorfindel är också nyfiken på världen, men lite mer försiktig och stillsam. Legolas var den förste som lämnade bolådan och var alltid den som vågade sig längst ifrån den när de var mindre - men Glorfindel kom ikapp, och nu för tiden rör de sig båda runt i hela lägenheten.

Om jag står upp kommer Glorfindel ofta och läggger sig tryckt intill min fot, och om jag klappar honom vrider han sig njutningsfullt runt för att bli kliad på magen. Han är social på ett lugnt, trivsamt sätt. Legolas är ännu keligare. Han spinner bokstavligt talat så fort man nuddar honom och vill gärna bli buren hur länge som helst. När han var mindre klättrade han ofta upp för mina byxben för att komma upp i famnen och var inte alltid nöjd med att ligga i knät utan ville högre upp, gärna ända till ansiktet där han kunde pussas och gona in sig och liksom komma ännu närmare.

Medan Legolas mest har fokus på människor, är Glorfindel även intresserad av saker. Han iakttar dem, funderar och drar sina slutsatser. Glorfindel är en smart liten katt och har redan listat ut hur mycket av hur hans mammas kluriga intelligensleksaker fungerar.

Så lite olika temperament har de små killarna, även om jag tycker skillnaderna är mindre nu än när de var riktigt små. Båda är i alla fall väldigt sociala och harmoniska små katter. Klicka på länkarna nedan för att se bilder på dem!

Den första veckan

Den andra veckan

Den tredje veckan

Den fjärde veckan

Den femte veckan

Den sjätte veckan

Den sjunde veckan

Allt material på den här webbplatsen är upphovsrättsligt skyddat. Kopiering förbjuden.

 

 

Esmeralda - foto av Eva BuckschEditRegion5