SE*Huldrelandets norska skogkatter
Hem Om 0ss Kontakt Om Esmeralda Kattungar Kullar Om huldran Tips och länkar

 

 

Vi har kattungar!

Strax före jul var Esmeralda på dejt hos Trym, en fin och trevlig kille som blev vääääldigt glad att se henne. Med vänliga, ivriga kuttranden och vädjande lockrop övertalade han effektivt Esmeralda att låta sig förföras. Det dröjde inte länge innan de hade parat sig, och i februari kom resultatet. Tre ljuvliga, silkesmjuka små kattungar kravlade runt i bolådan, vilade tryggt i min hand, åt med god aptit och växte för varje dag som gick.

Nu springer de runt i hela lägenheten. Alla är väldigt sociala, gosiga och trygga med människor, alla är lekfulla och har massor av energi. De är ganska lika till temperamentet, men små skillnader finns ändå. Som riktigt liten var Eilonwy äventyrligare än de andra, väldigt orädd och framåt och mer självständig. Hon var den som först gav sig långt bort från bolådan, den som klättrade högst och den som tog sig in i byrålådor, ner i badkaret, upp på möbler, ner i papperskorgen... Nu har hon blivit mycket lugnare, medan Gandalf har kommit ikapp och gått om och är den klart äventyrligaste av dem. Aslan är fortfarande mer lugn och stillsam.

Båda killarna blev tidigt väldigt gosiga och spinner så fort man nuddar dem. Eilonwy har varit tystare, och jag började tro att hon inte var så mycket för att spinna - men nu har hon kommit igång hon också, lite senare bara. Hon kan verkligen visa med hela kroppen hur hon njuter av att bli klappad och hon är väldigt tillgiven och blir gärna buren runt i famnen. Ändå är hon nog fortfarande lite tystare och lite självständigare än de andra. Hon sitter ofta och iakttar, nära men lite vid sidan av, och jag får en känsla av att hon tänker mycket på det hon ser. När jag leker med ungarna brukar killarna hoppa rakt på leksaken, medan Eilonwy ofta smyger till ett gömställe och lägger sig och lurpassar på den.

Gandalf var den första som blev kelig. Bara några dagar gammal började han lägga sig på rygg för att bli kliad på magen när min hand kom i närheten. Eilonwy var också väldigt tidigt intresserad av mig. Redan som nyfödd sökte hon sig till mig, sträckte sig mot min hand när den kom in i bolådan och ville nyfiket utforska den.

Nu kommer de alla tre springande mot mig i dörren om jag har varit ute, stryker sig runt mig, nosar nyfiket, känner på mig med mjuka tassar och klättrar upp i mitt knä. När Esmeralda gör sina tricks vill de också alla vara med, komma nära och klättra upp i knät, och de har faktiskt redan lärt sig en hel del - att hoppa, stå på bakbenen och gå genom slalombanor när jag gör tecken med handen. Mina duktiga små ungar...

SE Huldrelandets NFO SE Huldrelandets NFO

Mamma:

SE*Dear John's Addie Loggins (Esmeralda)
Född: 2017-03-22
Färg: NFO a 24 (blåspotted)
Stamtavla

Pappa:

S*Isgården's Trym
Född: 2018-01-25
Färg: NFO es 09 22 (cremesilvertabby med vitt)
Stamtavla

Barn:

Namn Kön Färg Födelsedatum Status
Eilonwy Hona Blåsköldpaddsilverspotted (NFO gs 24) 24 februari 2021 Stannar/söker fodervärd
Aslan Hane Blåsilvertabby med vitt (NFO as 09 22) 24 februari 2021 Tingad
Gandalf Hane Blåspotted (NFO a 24) 24 februari 2021 Tingad

Det här är Creo Magias-kullen. Jag driver ett litet eget företag som heter Creo Magias, så den här kullen har döpts efter det. Creo Magias betyder "jag skapar magi", och därför är alla ungarna uppkallade efter personer som verkligen skapar magi.

Eilonwy, prinsessan med det gyllenröda håret, är en karaktär i Lloyd Alexanders Prydain-serie. Eilonwy kommer från en trollkunnig släkt och har ett magiskt klot som bara hon kan få att lysa. Förutom att även min lilla Eilonwy har gyllenrött i pälsen, så passar namnet för att prinsessan Eilonwy, precis som kattungen, är en modig liten äventyrare. Hon vägrar att stanna hemma när männen ger sig ut på farliga uppdrag, hon SKA med.

Det magiska lejonet Aslan, narniernas gud i C.S.Lewis böcker, kan skapa världar, bota skador och sjukomar och övervinna själva döden. Min Aslan är en stor kille med väldig fin pälskvalitet och vackert kallblått och silver i färgen, och precis som böckernas Aslan har han ett lugnt och stabilt temperament. Han kommer att bli ett majestätiskt lejon när han blir stor.

Gandalf Grå, Tolkiens trollkarl, har åstadkommit stora saker i världen, men när jag tänker på hur han skapar magi så är det först och främst hans fantastiska fyrverkerier som jag ser framför mig. Gandalf känns som ett vuxet namn som min lilla dunboll nog kommer att behöva lite tid för att växa i. Men jag tror att det namnet kommer att passa väldigt bra för honom när han blir stor. Han kommer att bli lik Esmeralda, diskret blåmönstrad i färgen, och han kommer också att bli en magnifik stabil hankatt.

Båda killarna kommer att flytta till nya goda hem i slutet på maj. Lilla fina Eilonwy har jag bestämt mig för att avla vidare på. Jag kan behålla henne här hemma, om Esmeralda också tycker att det är en bra idé, men jag är också öppen för att låta henne flytta till en bra fodervärd inte för långt härifrån.

Att vara fodervärd betyder, kort uttryckt, att du får Eilonwy gratis mot att du förbinder dig att låta mig ta två kullar på henne och inte kastrera henne förrän det är klart. Du behöver kunna hålla henne under uppsikt när hon är fertil så att hon inte springer iväg och parar sig med fel hane. Däremot behöver du inte ha möjlighet att ta ledigt från jobbet för att vara med vid förlossningar och föda upp kattungar, för det är tanken att jag kan göra här hos mig.
Om du är intresserad av att vara fodervärd åt Eilonwy är du välkommen att höra av dig så kan vi prata mer.

Här och här kan du läsa mer om vad det innebär att köpa en kattunge från Huldrelandets.

Klicka på länkarna nedan för att se bilder på ungarna!

Den första veckan

Den andra veckan

Den tredje veckan

Den fjärde veckan

Den femte veckan

Den sjätte veckan

Den sjunde veckan

Den åttonde veckan

Den nionde veckan

Den tionde veckan

Den elfte veckan

 

Klicka här för att läsa om våra tidigare kullar!

Huldrelandets NFO - foto av Eva Bucksch

Allt material på den här webbplatsen är upphovsrättsligt skyddat. Kopiering förbjuden.

 

 

Esmeralda - foto av Eva BuckschEn enda liten k