SE*Huldrelandets norska skogkatter
Hem Om 0ss Kontakt Om Esmeralda Kattungar Kullar Om huldran Tips och länkar

 

Creo Magias-kullen

Strax före jul 2020 var Esmeralda på dejt hos Trym, en fin och trevlig kille som blev vääääldigt glad att se henne. Med vänliga, ivriga kuttranden och vädjande lockrop övertalade han effektivt Esmeralda att låta sig förföras. Det dröjde inte länge innan de hade parat sig, och i februari kom resultatet. Tre ljuvliga, silkesmjuka små kattungar kravlade runt i bolådan, vilade tryggt i min hand, åt med god aptit och växte för varje dag som gick.

Snart sprang de runt i hela lägenheten. Alla tre var väldigt sociala, gosiga och trygga med människor, alla var lekfulla och hade massor av energi. De var ganska lika till temperamentet, men små skillnader fanns ändå. Som riktigt liten var Eilonwy äventyrligare än de andra, väldigt orädd och framåt och mer självständig. Hon var den som först gav sig långt bort från bolådan, den som klättrade högst och den som tog sig över hinder, in i byrålådor, ner i badkaret, upp på möbler, ner i papperskorgen... Men hon lugnade sig när hon blev större. Killarna kom ikapp och gick om och Gandalf blev den klart äventyrligaste av dem.

Smarta var de alla tre. När jag tränade tricks med Esmeralda, som jag gör varje kväll, ville de också vara med, komma nära och klättra upp i knät, och jag lärde dem faktiskt en hel del - att hoppa, stå på bakbenen, skaka tass, snurra runt och gå genom slalombanor när jag gjorde tecken med handen. Särskilt Gandalf var väldigt ivrig och älskade att lära sig konster, men de var imponerande alla tre. Mina duktiga små ungar...

Båda killarna blev tidigt väldigt gosiga, och särskilt Aslan spann så fort man nuddade honom. Eilonwy var mycket tystare, och jag började till slut acceptera att hon nog helt enkelt inte var så mycket för att spinna. Men hon kom igång hon också, lite senare bara. Nu kommer hon ofta och kryper upp och lägger sig i mitt knä och brummar som en liten motor. Eilonwy var också väldigt tidig med att lära sig sitt namn. Redan när hon bara var en liten dunboll lyssnade hon på min röst och kom springande i långa jämfotahopp när jag ropade.

SE Huldrelandets NFO SE Huldrelandets NFO

Mamma:

SE*Dear John's Addie Loggins (Esmeralda)
Född: 2017-03-22
Färg: NFO a 24 (blåspotted)
Stamtavla

Pappa:

S*Isgården's Trym
Född: 2018-01-25
Färg: NFO es 09 22 (cremesilvertabby med vitt)
Stamtavla

Barn:

Namn Kön Färg Födelsedatum Status
Eilonwy Hona Blåsköldpaddsilverspotted (NFO gs 24) 24 februari 2021 Stannar
Aslan Hane Blåsilvertabby med vitt (NFO as 09 22) 24 februari 2021 Såld
Gandalf Hane Blåspotted (NFO a 24) 24 februari 2021 Såld

Det här är Creo Magias-kullen. Jag driver ett litet eget företag som heter Creo Magias, så den här kullen har döpts efter det. Creo Magias betyder "jag skapar magi", och därför är alla ungarna uppkallade efter personer som verkligen skapar magi.

Eilonwy, prinsessan med det gyllenröda håret, är en karaktär i Lloyd Alexanders Prydain-serie. Eilonwy kommer från en trollkunnig släkt och har ett magiskt klot som bara hon kan få att lysa. Förutom att även min lilla Eilonwy har gyllenrött i pälsen, så passar namnet för att prinsessan Eilonwy, precis som kattungen, är en modig liten äventyrare. Hon vägrar att stanna hemma när männen ger sig ut på farliga uppdrag, hon SKA med.

Det magiska lejonet Aslan, narniernas gud i C.S.Lewis böcker, kan skapa världar, bota skador och sjukomar och övervinna själva döden. Min Aslan är en stor kille med väldig fin pälskvalitet och vackert kallblått och silver i färgen, och precis som böckernas Aslan har han ett lugnt och stabilt temperament. Han kommer att bli ett majestätiskt lejon när han blir stor.

Gandalf Grå, Tolkiens trollkarl, har åstadkommit stora saker i världen, men när jag tänker på hur han skapar magi så är det först och främst hans fantastiska fyrverkerier som jag ser framför mig. Gandalf känns som ett vuxet namn som min lilla dunboll nog kommer att behöva lite tid för att växa i. Men jag tror att det namnet kommer att passa väldigt bra för honom när han blir stor. Han kommer att bli lik Esmeralda, diskret blåmönstrad i färgen, och han kommer också att bli en magnifik stabil hankatt.

Klicka på länkarna nedan för att se bilder på ungarna!

Den första veckan

Den andra veckan

Den tredje veckan

Den fjärde veckan

Den femte veckan

Den sjätte veckan

Den sjunde veckan

Den åttonde veckan

Den nionde veckan

Den tionde veckan

Den elfte veckan

 

Nu har båda killarna flyttat till nya goda hem. Lilla Eilonwy bor kvar, och om allt går bra så är planen att hon ska bli avelshona här när hon blir lite större.
Här är några bilder på Gandalf och hans adoptivbror, Shadow, som är bara ett par veckor äldre än han.

Huldrelandets norska skogkatter Huldrelandets norska skogkatter Huldrelandets norska skogkatter

 

Klicka här för att läsa om våra tidigare kullar!

Huldrelandets NFO - foto av Eva Bucksch

Allt material på den här webbplatsen är upphovsrättsligt skyddat. Kopiering förbjuden.

 

 

Esmeralda - foto av Eva BuckschEn enda liten k